Den 17 oktober hade vi en alumnkväll med ca 100 besökare här i Geohuset. Alumnerna Jakob Granit, VD för havs- och vattenmyndigheten, Per Klingbjer, förbundsdirektör för Naturvetarna och Minna Severin, Statsgeolog på SGU berättade om vägen till jobben.

Jakob tipsade också om att de just nu söker 25 naturvetare till havs- och vattenmyndigheten med olika kompetens allt ifrån GIS till marinbiologi!

Nina Kirchner (Institutionen för naurgeografi) berättade om självstyrande instrument som utforskar haven. Martin Ogonowski (ACES/AquaBiota Water Research) och Berit Gewert (ACES) berättade om mikroplaster i våra hav.

Geopuben riggade puben som arena för mingel och man kunde också landa i MiniGeoSpa för en behandling med våra klimatarkiv från Nordpol till Sydpol!

Programmet för alumnkvällen var:

18.00 – 18.45 Drop in på plan 1 i Geovetenskapens hus, Frescati.

18.45 – 20.30 DeGeersalen
Träffa alumner som berättar om sina arbetslivserfarenheter
och ta del av ny forskning med tema hav.

20.30 – 22.00  Geopub på plan 1 i Geovetenskapens hus