Hitta i huset
Geovetenskapens hus består av sex delar. I de tre avlånga huskropparna (R, T och X) har institutionerna sina tjänsterum och forskningslaboratorier. I de två solfjäderformade husen U och Y är merparten av undervisningssalarna placerade. I U- och Y-huset finns också våra fem hörsalar: Nordenskiöld-, Högbom- och Ahlmannsalen på plan 3 i U-huset samt Willam-Olsson- och DeGeersalen som är belägna på plan 1 respektive 2 i Y-huset. Vårt förnämliga bibliotek, Geobiblioteket, är beläget i U-huset på plan 2. Förbindelsegången mellan de avlånga huskropparna har benämningen S och där finns bl.a. vaktmästeriet (S204).

Rumsnumreringen i huset är uppbyggd på följande sätt: T236 = Hus T plan 2 rum 36. Undervisningssalarnas rumskod består av en bokstav och två siffror t.ex. sal U29 = Hus U plan 2 sal 9.

Karta över Geovetenskapens hus (370 Kb)

Bilder på lokalerna (418 Kb)

Öppettider, upplåsning och låsning
Entrén vid Svante Arrhenius väg 12, är öppen måndag-torsdag klockan 07.45 till 19.00 och på fredagar till klockan 17.00. Huset är inte öppet under veckoslut och större helger.

Mellan 8 och 15 på vardagar ansvarar vårt vaktmästeri för upplåsning och stängning av uthyrda lokaler. Vid uthyrning under andra tider måste en nyckel kvitteras ut. För information om hur detta går till kontakta Lena Åkerblom senast en vecka innan hyrestillfället (08-16 47 81; lena.akerblom@natgeo.su.se).

Salar och utrustning
Hörsalarna har gradänger samt två platser för rullstol.

DeGeersalen har 108 platser och är utrustad med datorprojektor med fjärrkontroll (ingång för VGA- och HDMI-kabel), två OH-projektorer, nätverksuttag för Internetuppkoppling, whiteboardtavlor samt två trådlösa mikrofoner.

Nordenskiöldsalen har 98 platser och har samma utrustning som DeGeersalen.

William-Olssonsalen har 76 platser och är utrustad med datorprojektor med fjärrkontroll (ingång för VGA- och HDMI-kabel), två OH-projektorer, nätverksuttag för Internetuppkoppling, whiteboardtavlor samt två trådlösa mikrofoner.

Ahlmann- och Högbomsalen har 61 platser och har samma utrustning som Willam-Olssonsalen.

Undervisningssalarna med plant golv har mellan 10 och 50 platser och är utrustade med datorprojektor med fjärrkontroll (ingång för VGA- och HDMI-kabel), OH-projektor och whiteboardtavlor.

I hela huset finns det möjlighet att ansluta till trådlöst nätverk, antingen universitetets gemensamma nätverk eller till Eduroam.

Datorsalar: Vi kan också erbjuda uthyrning av fyra salar med 12-16 arbetsplatser med datorer i varje sal. Datorerna är utrustade med Office-paketet, Internet och de vanligast förekommande GIS- och bildbehandlingsprogrammen. Inloggning på datorerna sker med hjälp av universitetskontot.

Viktigt! På grund av brandskyddskrav får inte fler personer än angivet antal vistas i salarna varför man aldrig får ställa in extra stolar.

Om du vill visa videofilm kan vi på begäran utrusta salarna med en videoband-/DVD-spelare. Utrustningen är relativt lätt att sköta. Vi har inga möjligheter att sköta tekniken under era föreläsningar, så ska ni använda data/videoprojektor etc. är det viktigt att ni själva förvissar er om hur de fungerar. För frågor gällande utrustningen, vänd er till ansvarige för teknisk support, i god tid innan.

I vissa av salarna finns möjlighet att visa diabilder. Meddela vid bokningstillfället om du behöver diabildsprojektor.

Undervisningssalar:
10-12 pers, 145:-/timme
18-36 pers, 300:-/timme
40-50 pers (U28-U29), 600:-/timme

Hörsalar:
61 pers (Hög, Ahl), 780:-/timme
76 pers (W-O), 840:-/timme
98-108 pers (Nord, DeG), 960:-/timme

Datorsalar:
12 eller 16 datorplatser/rum, 5000:- per undervisningstillfälle eller dag

Debitering
Vid bokningen är det viktigt att ni anger namn på beställaren och institutionsnummer. Vid uthyrning som sträcker sig över lunch debiteras också för lunchtimmen. Om avbokning sker mindre än fyra veckor innan bokad tid debiteras en avgift om 50% av lokalhyran, dock minst 200 kr. Sker avbokning mindre än en vecka innan bokad tid debiteras en avgift om 75% av lokalhyran, dock minst 200 kr. Vid nedskräpning (t.ex. spill vid förtäring i eller utanför sal) och skadegörelse debiteras merkostnad till faktiskt värde, dock lägst 1000 kr.

Kom ihåg att:
- OBS! All lokalbokning görs via e-post till adress: lokaler@natgeo.su.se
- Uthyrning av få bara ske till universitetets institutioner och enheter, studentkåren med registrerade kårföreningar samt fackliga organisationer vid universitetet.
- Avboka i god tid om du inte tänker utnyttja salen.
- Kontakta vaktmästeriet i god tid för visning av lokalen, och för diskussion om speciella önskemål vad gäller utrustning och möblering.
- Mellan 8 och 15 behövs ingen nyckel eller kort; vaktmästeriet öppnar och låser. Under husets övriga öppettider behövs nyckel.
- Ta med egen dator om ni ska använda datorprojektor.
- Ta med egna diamagasin (raka). Projektorerna klarar både glasade och oglasade ramar men fungerar bäst med glasade.
- Förtäring får inte förekomma i U- och Y-husen, annat än i avsedda utrymmen på plan 1 i båda husen (studenternas uppehållsutrymmen). Finns speciella behov av att erbjuda förtäring i andra utrymmen måste tillstånd för detta erhållas från intendenten eller lokalbokningen.
- Kvarglömda föremål sparas en kortare tid i vaktmästeriet. Därefter hänvisas till hittegodsmottagningen i Södra huset.

Viktiga telefonnummer
Ansvarig för lokalbokning: Erik Hansson, 08-16 48 00, lokaler@natgeo.su.se, rum T333
Vaktmästare (information om utrustning): Johan Skantz 08-674 77 79, Krister Junghahn 08-674 78 42, Yanduy Cabrera 08-674 78 75
Lån av nyckel: Lena Åkerblom, 08-16 47 81, rum S308