Johan Kuylenstierna är adjungerad professor vid Naturgeografiska institutionen och hedersdoktor vid SU och vetenskapsjournalisten Susanna Baltscheffsky har läst biologlinjen på Institutionen för biologisk grundutbildning (BIG) vid SU.

Experterna Johan Kuylenstierna och Susanna Baltscheffsky. Foto: TV4.

De här är två experter både med ämneskunskaper och helt unika förmågor att förklara, beskriva och berätta om vetenskap på ett sätt som når ut.

Johan är vice ordförande i Klimatpolitiska rådet och kommer att kunna ge uppdateringar om vad som händer inom klimatpolitiken. Han är också föreståndare för Navarino Environmental Observatory (NEO), en grekisk fältstation där klimat- och miljöförändringar i känslig medelhavsmiljö bevakas.

Klimatkollen_190615
Johan Kuylenstierna i Klimatkollen, TV4, den 15 juni 2019.

Johan har redan värmt upp under våren i några avsnitt av TV4:s "Klimatkollen" där han har diskuterat och förklarat olika högaktuella klimatfrågor.

Läs mer om värvningen på TV4:s hemsida.