Institutionen för naturgeografi är en av de större institutionerna inom Naturvetenskapliga fakulteten, med ca 135 anställda och ca 1 000 studenter per läsår. Undervisningen är inriktad mot geografi, geovetenskap, biogeovetenskap och miljövård. Våra fem forskningsenheter är: Biogeografi och geomatik, Klimatvetenskap och kvartärgeologi, Miljö, resursdynamik och förvaltning, Geomorfologi och glaciologi samt Hydrologi, vattenresurser och permafrost. Vi erbjuder en stimulerande och vänlig miljö i en mångsidig och internationell institution med forskning och utbildning på en mycket hög nivå.

Tarfala forskningsstation är belägen i Tarfaldalen just öster om Kebnekaise och 24 kilometer från vägs slut i Nikkaloukta. Det finns kapacitet för 40 boende, ett fullt utrustat kök, föreläsningssal, bastu, tvättstuga, enkla laboratorier och en verkstad. Varje år kommer svenska och internationella forskare och studenter till Tarfala forskningsstation för att studera glaciärerna och den arktiska alpina miljön. Stockholms universitet bedriver miljöövervakning av glaciärer, vattendrag, permafrost och vegetation.

Arbetsuppgifter
Kökspersonalen ansvarar för att laga frukost, lunch och middag för normalt 10–25 personer, som allra mest upp till 50 personer (sällan) samt för städ av kök och matsal. Det finns även möjlighet att delta i visst fältarbete. För att ta dig till och från forskningsstationen vandrar du 24 kilometer delvis i alpin terräng.

Kvalifikationer
Du ska ha ett genuint intresse för matlagning från råvaror och för hälsosam kost. Erfarenhet av matlagning och livsmedelshantering i storkök är en merit men inte ett krav.  Personalen vid forskningsstationen utgör ett litet team som måste kunna samarbeta väl så vi ställer krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet. Naturvetenskapliga universitetsstudier samt erfarenhet från arbete i liknande miljöer är meriterande. För att klara av arbetet i högfjällsmiljön krävs god fysik. Minimiålder är 18 år.

Anställningarna är tidsbegränsade. Lönen är 750 kronor per dag. Mat och logi ingår, men förmånsbeskattas. Ankomst- och avresedag ligger utanför anställningsperioden och räknas inte som arbetsdag. Resekostnader ersätts upp till max 3 000 kronor tur och retur Tarfala.

Närmare information om anställningen lämnas av föreståndaren Gunhild Ninis Rosqvist, ninis.rosqvist@natgeo.su.se, eller från HR-ansvariga Susanna Blåndman, susanna.blandman@natgeo.su.se

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Länk till denna sida med ansökningsformulär: