Institutionen för naturgeografi är en av de större institutionerna inom Naturvetenskapliga fakulteten, med ca 135 anställda och ca 1 000 studenter per läsår. Undervisningen är inriktad mot geografi, geovetenskap, biogeovetenskap och miljövård. Våra fem forskningsenheter är: Biogeografi och geomatik, Klimatvetenskap och kvartärgeologi, Miljö, resursdynamik och förvaltning, Geomorfologi och glaciologi samt Hydrologi, vattenresurser och permafrost.

Tarfala forskningsstation ligger otillgängligt placerad just öster om Kebnekaise och 24 kilometer från vägs slut i Nikkaloukta. Det finns kapacitet för 36 boende, ett fullt utrustat kök, föreläsningssal, bastu, tvättstuga, laboratorier för fältförsök och en verkstad. Varje år kommer forskare och studenter till forskningsstationen för att studera glaciärerna och den arktiska alpina miljön.

Arbetsuppgifter
Kökspersonalen ansvarar för att laga frukost, lunch och middag för normalt 10–25 personer, som allra mest upp till 50 personer (sällan) samt för städ av kök och matsal. Det finns möjlighet att delta i visst fältarbete.

Arbetet sker under tre olika tidsperioder under sommaren 2018:

18/6 – 20/7 (ankomst 18/6 avresa 21/7)

19/7 - 20/8 (ankomst 18/7 avresa 21/8)

19/8 - 21/9 (ankomst 18/8 avresa 21/9)

Du kan söka till en eller flera av tidsperioderna, men ingen blir anställd mer än en period. För att ta sig till och från forskningsstationen krävs en vandring på 24 kilometer i fjällterräng.

Kvalifikationer
Du ska ha ett genuint intresse för matlagning från råvaror och för hälsosam kost men behöver ingen formell kockutbildning. Personalen utgör ett litet team som måste kunna samarbeta väl för att lösa stationsdriften. Det ställer krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet. Minimiålder 20 år.

Anställningarna är tidsbegränsade. Lönen är 600 kronor per dag. Mat och logi ingår, men förmånsbeskattas. Ankomst- och avresedag ligger utanför anställningsperioden och räknas inte som arbetsdag. Resekostnader ersätts upp till max 3 000 kronor tur och retur Tarfala.

Närmare information om anställningen lämnas av intendent Torbjörn Karlin, tfn 08-16 42 20, torbjorn.karlin@natgeo.su.se.

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Länk till den här sidan