vid Institutionen för naturgeografi. Sista ansökningsdag: 2018-02-28.

Institutionen för naturgeografi är en av de större institutionerna inom Naturvetenskapliga fakulteten, med ca 135 anställda och ca 1 000 studenter per läsår. Undervisningen är inriktad mot geografi, geovetenskap, biogeovetenskap och miljövård. Våra fem forskningsenheter är: Biogeografi och geomatik, Klimatvetenskap och kvartärgeologi, Miljö, resursdynamik och förvaltning, Geomorfologi och glaciologi samt Hydrologi, vattenresurser och permafrost.  

Tarfala forskningsstation ligger otillgängligt placerad just öster om Kebnekaise och 24 kilometer från vägs slut i Nikkaloukta. Det finns kapacitet för 36 boende, ett fullt utrustat kök, föreläsningssal, bastu, tvättstuga, laboratorier för fältförsök och en verkstad. Varje år kommer forskare och studenter till forskningsstationen för att studera glaciärerna och den arktiska alpina miljön.

Arbetsuppgifter
Som hantlangare hjälper man till med mätningar i fält samt med underhåll och drift av stationen, vilket kan innebära att hjälpa till i köket, tvätt samt städa allmänna utrymmen och toaletter. Arbetet som hantlangare kan vara krävande, då arbetet utförs i alpin terräng och på glaciärer under varierande väderförhållanden med långa arbetsdagar och påfrestande vandringar med tung packning.

Arbetet sker under tre olika tidsperioder under sommaren 2018:

18/6 – 20/7 (ankomst 18/6 avresa 21/7)

19/7 - 20/8 (ankomst 18/7 avresa 21/8)

19/8 - 21/9 (ankomst 18/8 avresa 21/9)

Du kan söka till en eller flera av tidsperioderna, men ingen hantlangare blir anställd för mer än en period. För att ta sig till och från forskningsstationen ingår en vandring på 24 kilometer i fjällterräng.

Kvalifikationer
Personlig lämplighet för arbete i en krävande miljö är avgörande för att kunna arbeta som hantlangare. Personalen utgör ett litet team som måste kunna samarbeta väl för att lösa stationsdriften. Det ställer krav på god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet.  Du bör också ha ett genuint intresse för naturvetenskap och forskning samt erfarenhet av fjällmiljön. Naturvetenskapliga universitetsstudier samt erfarenhet från arbete i liknande miljöer är meriterande. För att klara av arbetet i högfjällsmiljön krävs god fysik. Minimiålder är 18 år.

Anställningsvillkor
Anställningarna är tidsbegränsade till fyra veckor. Lönen är 400 kronor per dag. Mat och logi ingår, men förmånsbeskattas. Ankomst- och avresedag räknas inte som arbetsdag. Kostnader för resor ersätts upp till max 3 000 kronor tur och retur Tarfala.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av intendent Torbjörn Karlin, tfn 08-16 42 20, torbjorn.karlin@natgeo.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

 

Länk till den här sidan