Att studera utomlands är inte bara en möjlighet att lära sig nya saker, skapa internationell erfarenhet och nya språkkunskaper. Att resa ut i världen öppnar också dörrar till andra kulturer och nya kontakter. Studier utomlands är en värdefull erfarenhet som ger kunskap, minnen och vänner för livet. Att läsa utomlands är meriterande och ser bra ut i ditt CV.

Väljer du att läsa en period utomlands finns olika sätt att gå tillväga. Du kan studera via ett av universitetets utbytesavtal eller på egen hand. I varje fall är det viktigt att vara ute i god tid, helst ett år innan studietiden vid partneruniversitetet börjar!

Institutionen för naturgeografi har för närvarande utbytesavtal med ett antal universitet i Europa genom Erasmus+ avtal med universitet i Norden via Nordplus. Vi har inga utomeuropeiska avtal. Är du intresserad av att studera utanför Europa kan det vara möjligt genom Stockholms universitets centrala utbytesavtal. Mer information och ansökningshandlingar till dessa utbyten får du från Sektionen för internationell mobilitet.

Om du väljer att söka en av dessa platser måste du dock konsultera Institutionen för naturgeografis studievägledare samt internationella koordinator innan avfärd för att diskutera möjligheten att tillgodoräkna dina utlandsstudier vid hemkomst och skriva ett Learning Agreement. Notera också att ansökningsdatum skiljer sig från institutionens.

Mer information hittar du om du klickar på länkar om olika utbytesprogram till vänster, eller på Stockholms universitets övergripande hemsida.

I Stockholms universitets avtalsdatabas MoveON (databasen fungerar med Google Chrome, Safari, Firefox and Internet Explorer 9) kan du söka bland alla universitetets avtal: https://forms.moveon4.com/publisher/726/1/eng